Expositie FA-Rijen 2018: afwisseling troef

Ook dit jaar kan FA-Rijen terugkijken op een geslaagde expositie. De ‘binnenkomer’, drie klassieke stillevens, opgebouwd, gefotografeerd en als oude meesters ingelijst door Henk de Lange, maakte dat menig bezoeker zich even in een museum waande in plaats van op een fototentoonstelling. Dan was er ook nog de zorgvuldig gefotografeerde en opgebouwde ‘afvalberg’ van Huub Bink. Wie dat wilde kon hier de presentatie aanpassen door een foto uit de bijgeplaatste afvalemmer voor de door Huub gekozen foto’s te zetten. Die gedachte bleek aan te slaan. Maar er was meer, bijvoorbeeld klassieke zwart-wit fotografie, natuurfoto’s in kleur, en architectuurfoto’s.
Veel belangstelling was er ook voor de foto’s die leden de afgelopen twee jaar maakten van ‘sociale projecten’ in Rijen. Daarbij zal vast een rol bij hebben gespeeld dat er veel mensen op te zien waren, want heel wat bezoekers zochten daar naar bekende gezichten. Ook hier trouwens veel afwisseling in de presentaties. Vooral de boomtak van Nicole, waaraan de foto's als blaadjes waren opgehangen, viel daarbij op: gekozen om de link te leggen naar de buitenactiviteiten die zij had gefotografeerd.
Al even afwisselend als de fotopresentaties waren de AV-producties: van verstild glas via natuur naar drie heel verschillende impressies van ook al heel verschillende steden.
Nagenieten, of ook nieuwsgierig geworden? Alle geëxposeerde foto’s zijn binnenkort op deze website te zien.
11-6-2018