Nieuws

Nieuws

Binnenkort: expositie FA-Rijen

Er zal op 9 en 10 juni weer veel te zien zijn op de tentoonstelling van FA-Rijen. De leden exposeren recent fotowerk en laten voorbeelden zien van sociale projecten die ze hebben gefotografeerd. Er is een doorlopende presentatie van door leden gemaakte AV-series. En op de eerste expo-dag kan de club, als host van de internationale AV-wedstrijd Challenge 321, bovendien een aantal internationale topseries vertonen.

Openingstijden expositie: zaterdag 9 juni van 13.00 tot 18.00 uur; zondag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie ie voor iedereen gratis toegankelijk. De uitnodiging met alle gegevens kunt u downloaden als pdf bestand.

De vertoning van de AV-series uit Challenge 321 vindt plaats op zaterdag 9 juni om 10.00 uur. Voor het bijwonen van de presentatie van Challenge 321 moet u zich, vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen tevoren inschrijven via het inschrijfformulier.

 

Bronzen sticker voor Jolanda Jansen

Jolanda Jansen heeft een bronzen sticker behaald in de Bondsfotowedstrijd van dit jaar. In de Bondsfotowedstrijd worden zowel de totale clubinzending als de individuele foto’s beoordeeld. In totaal deden 169 clubs mee aan de wedstrijd. Als club eindigde FA-Rijen, ruim in de bovenste helft, op de 66e plaats. Een overzicht van alle foto’s die met een sticker werden bekroond vindt u op de site van de Fotobond.
17-4-2018

Twee acceptaties voor AV-makers

Henk de Lange en Maria Beesems hebben met hun AV-serie elk een acceptatie gehaald in het PECC International Audio Visual Festival. Henk de Lange kreeg hem voor de serie ‘The little white village’ en Maria Beesems voor ‘Oostendekoerse’. Het festival werd georganiseerd door de fotoclub van Port Elisabeth in Zuid-Afrika.
1-4-2018

Zilver bij FA-Rijen

Huub Bink heeft onlangs de ‘zilveren status’ bereikt in de onderscheidingen die worden uitgereikt door FIAP, de internationale foto-organisatie waarbij FA-Rijen is aangesloten. FIAP onderscheidingen vormen een erkenning van de artistieke kwaliteiten van de fotograaf. Ze worden verleend op basis van de resultaten behaald in een groot aantal internationale fotosalons. Van de ‘zilveren’ onderscheiding, de ‘Excellence FIAP Silver’ zijn er in Nederland nog maar 10 toegekend.
11-3-2018

Mooie presentatie Rainbow Challenge

Op 11 maart zijn in Rijen de prijzen uitgereikt van de 9e Rainbow Challenge. Voor deze grote internationale fotowedstrijd waren vele prachtige beelden ingezonden door fotografen uit 58 verschillende landen. Bezoekers konden naar keuze ’s ochtends of ’s middags de presentatie bijwonen van de beste foto’s uit de wedstrijd. De officiële prijsuitreiking vond ‘s middags plaats en werd ingeluid door wethouder R(olph) Dols met een mooi verhaal over de verschillende manieren waarop een foto betekenis voor iemand kan hebben.
Natuurfotograaf Edwin Giesbers verzorgde voorafgaand aan de middagpresentatie een boeiende inleiding over zijn vak. Hij deed dat aan de hand van, vooral, macrofoto’s uit de natuur ‘van eigen bodem’. Daarbij gaf hij tal van nuttige, praktische tips om van een natuurfoto ook echt iets bijzonders te maken.
FA-Rijen dankt iedereen die aan het welslagen van de wedstrijd en de presentaties heeft bijgedragen: door deelname, aanwezigheid, of betrokkenheid bij de organisatie. In het bijzonder gaat de dank uit naar degenen die de organisatie financieel gezien (mede) mogelijk hebben gemaakt: Foto Jans in Tilburg, de gemeente Gilze en Rijen en Rabobank Tilburg e.o.
11.3.2018

Wedstrijdcatalogus Holland Image Circuit nog verkrijgbaar

Vele bezoekers van de bijeenkomst in Rijen waarop de prijzen werden uitgereikt hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid daar de catalogus aan te schaffen van het Holland Image Circuit. Daarin zijn niet alleen een groot aantal bekroonde foto’s opgenomen van de Rainbow Challenge, maar ook van de vier andere salons die onderdeel uitmaken van het circuit. De catalogus kan nog worden nabesteld en is, uiteraard, ook beschikbaar voor degenen die niet aanwezig konden zijn. De prijs bedraagt € 10,- . Belangstellenden kunnen per mail contact opnemen met onze secretaris.
11.3.2018

FA Rijen weer ‘host’ voor Challenge 321

Ook dit jaar is FA Rijen weer ‘host’ voor de internationale AV-wedstrijd Challenge 321. De inschrijftermijn is al geopend en duurt tot en met 31 maart.
En net als vorig jaar zullen de inzendingen die door de Nederlandse jury als beste zijn beoordeeld worden getoond op de eerste ochtend van ons expositie-weekeinde: zaterdag 9 juni om 10.00 uur in C.C. De Boodschap in Rijen. De entree is gratis maar u moet zich wel tevoren aanmelden via onze website.
De wedstrijdvoorwaarden van Challenge 321, de namen van de negen landen die als ‘host’ optreden, en een lijst met de al ingezonden series vindt u hier.
7-2-2018

Veel onderscheidingen voor clubleden in Holland Image Circuit

Leden van FA-Rijen hebben goede resultaten geboekt in de salons van het Holland Image Circuit. Wiel Bongaerts ontving een zilveren medaille van de RPS (Royal Photographic Society) voor ‘Early morning’ en een eervolle vermelding van Camera Club Wageningen (een van de organiserende fotoclubs) voor ‘Old man’. ‘Nightshirt’ van Henri Smulders werd door de RPS beloond met een eervolle vermelding. Daarnaast waren er voor foto’s van clubleden nog een flink aantal acceptaties in de verschillende salons. Wiel Bongaerts spande de kroon met 26 acceptaties, Jac van Leijsen en Henri Smulders kregen er elk 14, Huub Bink 10, Henk de Lange 4 en Stef Rouws 2.
30-1-2018

11 maart: mooi programma voor alle fotoliefhebbers

Op zondag 11 maart is iedereen welkom in De Boodschap in Rijen voor de presentatie van de mooiste foto’s uit de Rainbow Challenge. Daarnaast zal Edwin Giesbers een lezing geven over zijn werk als natuurfotograaf.
De Rainbow Challenge wordt georganiseerd door FA Rijen, en is een van de vijf fotosalons die samen het Holland Image Circuit vormen: een grote, internationale fotowedstrijd die om de twee jaar wordt gehouden. In totaal zijn 7060 foto’s ingestuurd, door fotografen uit 58 landen. De beste daarvan zijn opgenomen in een mooie projectie.
Edwin Giesbers is full time natuurfotograaf. Hij fotografeert in opdracht voor diverse, nationale zowel als buitenlandse, tijdschriften. Hij is ook auteur van het ‘Handboek natuurfotografie Nederland & België’ en het ‘Handboek natuurfotografie op reis’.
Het tijdschema voor 11 maart ziet er als volgt uit:
11.00-12.00 uur: sneak preview van de prijswinnende en geaccepteerde foto’s;
13.00-14.30 uur: lezing door Edwin Giesbers;
15.00 uur: presentatie van de prijswinnende en geaccepteerde foto’s en prijsuitreiking.
29-1-2018

Beste wensen voor 2018

FA-Rijen wenst iedereen, en in het bijzonder al haar fotovrienden, een mooi en gezond 2018. Nieuw voornemen voor dit jaar is het verder vorm geven aan het Instagram account van de club. Dat account is vorig jaar in het leven geroepen ter gelegenheid van de fotowedstrijd die toen werd georganiseerd. Het is de bedoeling Instagram – naast de website – te gaan gebruiken om belangstellenden een indruk te geven van het fotowerk van de clubleden.
Verder staan er naast de eigen clubactiviteiten en de jaarlijkse expositie ook weer een aantal externe activiteiten op het programma. Op fotogebied is er het Holland International Image Circuit. En op AV-gebied voor de tweede keer Challenge 321. Via deze website houden wij u op de hoogte.
1-1-2018