Pagina-kop-algemeen-2016
Gert-Jan-1
Henri-8
Andre-5
Henk-14
Huub-12
Paginadownalgemeen2016_4
Andre-3
Paginadownalgemeen2016_4

FA-Rijen is ook internationaal actief. Diverse leden sturen foto’s in naar internationale salons en behalen daar ook prijzen en acceptaties. Achter de namen van de clubleden in de Galerij op deze site staan de titels vermeld die ze daarmee hebben behaald.

Daarnaast is FA-Rijen medeorganisator van een grote internationale fotowedstrijd (de Rainbow Challenge) en een internationale AV-wedstrijd (Challenge 321).Rainbow Challenge

De door FA-Rijen georganiseerde Rainbow Challenge is een van de vijf salons die samen het Holland International Image Circuit vormen. Dit Circuit, en dus ook de Rainbow Challenge, wordt om de twee jaar georganiseerd. In 2012 werden door meer dan 1200 fotografen (uit meer dan 65 landen) zo’n 12.200 foto’s ingezonden voor het Circuit. Deze foto’s worden voor elk salon apart gejureerd: een gigantische klus.

De vijf betrokken fotoclubs organiseren zelf de prijsuitreiking voor ‘hun’ salon. De aanwezigen krijgen dan projecties te zien met de beste beelden. Alle voor het Circuit geaccepteerde beelden worden opgenomen in een catalogus.

Specifieke informatie over het Circuit, zoals het reglement voor deelname,  is te vinden op de site van het Holland International Image Circuit.Challenge 321

Challenge 321 is een jaarlijkse  internationale wedstrijd voor korte  AV-producties (diaporama’s). De wedstrijd wordt vanuit Duitsland georganiseerd. FA-Rijen is een van de ‘hosts’ voor deze wedstrijd, en doet, in de oneven jaren (in de even jaren wordt de Raunbow Challenge georganiseerd), mee aan de jurering. In die jaren worden tijdens haar jaarlijkse expositie een aantal hoog scorende inzendingen vertoond. Daarmee is  een unieke gelegenheid gecreëerd om in Nederland (Rijen!) kennis te nemen van internationaal AV-werk. Clubs uit Duitsland, Australië, Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika treden eveneens op als host voor de wedstrijd.

Voor deelnemers is er één belangrijke regel: de productie mag niet langer zijn van 3 minuten en 21seconden. Het onderwerp is geheel vrij.

Alle wedstrijdvoorwaarden en het inschrijfformulier zijn hier te vinden.

_05-Internationaal2

De auteursrechten van de foto’s op deze website berusten bij de makers.

Webbeheer en vormgeving: Henri Smulders