Pagina-kop-algemeen-2016
Gert-Jan-1
Henri-8
Andre-5
Henk-14
Huub-12
Huub-13
Paginadownalgemeen2016_4
Paginadownalgemeen2016_4

FA-Rijen (Foto-amateurs Rijen) is een club van actieve, enthousiaste fotografen. De clubleden komen elke woensdagavond bijeen in Cultureel Centrum de Boodschap (Rijen) voor het bespreken van elkaars werk en voor andere activiteiten die een stimulans kunnen zijn voor de kwaliteit en de creativiteit van hun foto’s. Op deze site kunt u een indruk krijgen van hun werk. De club is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Amateurfotografen Verenigingen (Fotobond) en de afdeling Brabant-West van deze bond.Clubavonden

De programmacommissie stelt jaarlijks een programma op. De commissie wisselt op gezette tijden van samenstelling. Dat houdt het programma creatief en afwisselend.

Wat regelmatig terug komt op de clubavonden zijn bij voorbeeld de bespreking van eigen werk, samen fotograferen (binnen of buiten), kijken naar en praten over werk van gasten, of het voorbereiden van de jaarlijkse expositie.

Vaak wordt gevraagd of de club ook iets doet aan algemene foto- en cameratechniek. Natuurlijk praten leden daar onderling wel over, maar het is geen clubactiviteit. Mensen die meer willen oefenen met diafragma, sluitertijden, soorten lenzen en dergelijke kunnen beter een cursus zoeken die daar specifiek voor bedoeld is. Ook het bewerken van foto’s is geen vast onderdeel van de clubavonden.Wedstrijden

Lang niet alle clubleden nemen deel aan fotowedstrijden. Maar verschillende leden zijn wel actief in het ‘wedstrijdcircuit’ en hebben daarin ook hun sporen verdiend. Voor de liefhebbers zijn er de wedstrijden van de Fotobond, de Benevisie en tal van andere nationale en internationale competities. Als club doet FA-Rijen mee aan de BondsFotoWedstrijd.

Zelf organiseert FA-Rijen, samen met vier andere fotoclubs, elke twee jaar een prestigieus ‘fotosalon’, de Rainbow Challenge. Meer informatie over de internationale activiteiten van de club onder Internationaal.Lid worden of meer informatie?

In principe kan iedereen, die fotografie als hobby heeft, lid worden van FA-Rijen.

De club telt (maximaal!) 30 leden. Meestal is er een wachtlijst. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het contactformulier. Ook voor andere vragen of reacties kan dit formulier worden gebruikt.


_04-Algemeen2

De auteursrechten van de foto’s op deze website berusten bij de makers.

Webbeheer en vormgeving: Henri Smulders